Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 29.5.2021 12:40

Kysymys: Aitan kengittäminen

Piharakennukset

Hei, meillä on pihassa vanha aitta, joka pitää kengittää. Nyt ilmeni, että on ollut pieni aitta, johon on liitetty ilmeisesti myöhemmin toinen samanlainen, joka on periaatteessa aivan irrallaan siitä toisesta. Mietin, voiko aittojen alle laittaa pari varvia koko rakennuksen pituiset hirret, että lopputulos olisi tukevampi. Pitäisikö ylempiä hirsikerroksia vielä jotenkin tukea toisiinsa? Tarkoitus on pitää ne vain varastona ruukuille ja puutarhatyökaluille yms. Vai tuntuuko koko homma vaivan arvoiselta? Rakennus kuitenkin ikään kuin kuuluu siihen paikkaan. 

Kommentoi:*
Vastaus

Työläs on aikeesi, mutta esittämäsi toimenpide tukevoittaa rakennukset toisiinsa. Jos tarve vaatii ylhäältä seinien kiinnittämistä toisiinsa, niin sen voi tehdä muutamasta kohtaa esimerkiksi läpipulttauksella kierretangoin, aluslevyin ja kiristysmutterein.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Aitan kengittäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*