Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2023 17:12

Kysymys: Harkkopilarien vääntyminen savimaassa

Piharakennukset

n. 4,8 x 3,8 m kevythirsivaraston harkkopilarit (yht 24 kpl) vääntyneet kallelleen samaan suuntaan savimaassa. Pilarissa 2-3 harkkoa/pilari, anturana ilm. betonilaatta kullakinn pilarilla.

Mikä helpoin/halvin tapa päästä ongelmasta?  
Kommentoi:*
Vastaus

Helppoa ja halpaa tapaa ei ole. Kuva paljastaa, ettei rakennesuunnittelijan tekemää perustussuunnitelmaa ole tehty, vaan perustus on tehty mutu tuntumalla, joka tulee nyt kalliksi. Suosittelen, että otat yhteyden rakennesuunnittelijaan, joka tekee kokonaissuunnitelman tuon tapahtuneen perustusten pettämisen korjaamiseksi. Eräs vaihtoehto on purkaa kevythirsikehikko katto- ja lattiarakenteineen pois sekä poistaa nuo harkkopilarit. Toinen vaihtoehto on ottaa paikalle mobiilinosturi, joka nostaa ylärakenteet kokonaisena sivuun varaston alle asennettujen teräksisten nostopalkkien avulla. Kun uusi suunniteltu perustus on valmis, niin silloin voi nostaa varaston kokonaisena takaisin paikalleen. Rakennesuunnittelija ottaa huomioon maalajin, joka nyt on varaston alla ja tekee suunnitelman myös sen suhteen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Harkkopilarien vääntyminen savimaassa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*