Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2021 14:31

Kysymys: Kevytsoraharkkoseinä grillikatokseen

Piharakennukset

Ajatus olisi tehdä vanhan betonisen maakellarin katolle grillikatos n.4,5X4,5m. Yhteen kulmaan tulossa keittiönurkkaus johon grilli ja jonkunlainen kamiina tms. Ajattelin tuon kulmauksen muurata kevytsoraharkoista eli 2m nurkasta molempiin suuntiin noin 2m korkeana. Minkäpaksuinen harkko tuohon tarvitsisi olla ja kestääkö miten lämmönvaihtelua talvella? 

 
Maanpaineita ei tule jos muuraat samaan linjaan/kohtaan kuin kellarin seinät. [TI-mieskin]
7.5.2021 19:53Kommentoi:*
Vastaus

Harkkosein perustukselle tule painoa melko paljon.  Paino voi aiheuttaa maakellariin seiniin johtuvia maanpaineita. Vaarana on, että maakellari sortuu ja siinä samalla koko harkkoseinä. Käytä paikan päällä joku rakennusasiatuntija, joka kertoo miten harkkoseinä tulee perustaa. samalla selviää myös harkon koko.  Vastauksena kuitenkin kysysmykseen 200 mm leveä lecaharkko.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Kevytsoraharkkoseinä grillikatokseen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*