Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 1.1.2024 11:33

Kysymys: Lohja Talvikki maakellari ulko-ovi jäätyy

Piharakennukset

Lohja Talvikki maakellari ulko-ovi jäätyy niin että ei saa maakellarin ulko-ovea avattua. Pitääkö asentaa maakellarin sisäeteiseen ( ulko-oven ja sisäoven väliseen seinään sähköllä toimiva lämmitin ). Maakellarin sisällä on seinässä lähellä lattia kellarilämmitin ja valaistus kellarilamppua varten. Ennen vanhaan laitettiin heiniä maakellarin oven eteen ja milloinkaan maskellarin ovi ei jäätynyt niin ettei maakellarin ovea saanut pakkasella avattua.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Mitä todennäköisimmin kellarin sisempi ovi vuotaa lämpöä jolloin kosteus tiivistyy ulommaisen oven ovirakoon. Tiivistä sisempi ovi ja välitilaan voi ja on suotavaa asentaa pakkasvahti, joka pitää välitilan lämpimän puolella. Muutaman asteen lämpö riittää.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Lohja Talvikki maakellari ulko-ovi jäätyy":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*