Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 26.7.2023 10:17

Kysymys: sauna-puuliiteri ja polttopuiden säilytys

Piharakennukset

polttopuita saa sisätiloissa kuulemma säilyttää max 0,5m3 kerrallaan.

miten on yli satavuotiaan puuliiteri-saunarakennuksen kanssa? onko sauna ja puuliiteri erotettava toisistaan, nyt rakenus on ihan pihapiirissä.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Puuliiteri on sitä varten tehty siis harvat seinät ja hyvä tuuletus, tarkoitushan on että puut säilytetään siellä. Tuo 0,5 m3 puuta on sisätiloissa tarkoittaa tilaa missä asutaan.
Jo olemassa olevat rakennukset eivät ole rakennusmääräysten piirissä, mutta nykymääräysten mukaan tulisijallisten rakennusten minimietäisyys on 4m
Rakennusten palotekninen etäisyys eri tonteilla on 8 metriä. Jos rakennukset halutaan lähemmäksi toisiaan, edellytetään tehtäväksi palomuuri. Tämä koskee rakennusten julkisivuverhousta, eikä sisäpuolista palomääräystä. Jopa räystäsrakenteesta on tehtävä paloluokiteltu.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / sauna-puuliiteri ja polttopuiden säilytys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*