Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 19.3.2023 16:42

Kysymys: Tallin muuttaminen katoksesksi

Piharakennukset

Moi, kysyisin tapauksesta jossa puolilämmin autotalli muutetaan autokatoksesksi eli etuosa aukaistaan kokonaan ja sivuikkunoiden tilalle tulee ritilät. Tämä siksi, että käytetystä rakennusalasta saadaan pois nuo rakennusneliöt ja lisäksi pidän itse järkevämpänä säilyttää autoa katoksessa kuin tuossa puolilämpimässä tallissa jossa auto ei talvella koskaan kuivu. Ongelmana on seinän eristeet ja koska talli on on asuinrakennuksesta vain 3,5m päässä niin seinien pitää edelleen olla sisäpuolen palo vastaan EI30 (itse talo on harkosta). En tarvitse ihmettelyjä pitääkö siinä olla paloseinä vai ei vaan tietoja siitä miten seinä villoineen (vanha 10cm) toimii molemminpuolisen kosteuden olosuhteissa.
Kysymyksiä: 10 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Minulle ei ole kokemusperäistä tietoa miten villoille käy kun kosteus on  molemminpuolista. Varmuuden vuoksi sinuna poistaisin villat.
Enpä ole moisen ongelmaan koskaan törmännyt.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Tallin muuttaminen katoksesksi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*