Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 6.4.2024 0:0

Kysymys: Tarvitaanko palo-osastointia?

Piharakennukset

Kapealla rinnetontilla ei oikein ole hyvää paikkaa saunarakennukselle niin, että etäisyys muista rakennuksista olisi 8 metriä. Jos sauna olisi kulmittain toisiin rakennuksiin nähden 4-5 metrin etäisyydellä, tarvitaanko palo-osastointia?


Kommentoi:*
Vastaus

Jos rakennus on vähintään 4 m tontin rajasta, osastointia ei tarvita. Jos sijainti on vähintään 2 m, mutta vähemmän kuin 4 m tontin rajasta, on osastointi EI 30. Jos sijainti on vähintään 1 m, mutta vähemmän kuin 2 m tontin rajasta, on osastointi EI 60. Myös sivut osastoitava EI 60 kahden metrin etäisyydelle rajasta, mikäli naapurilla on mahdollisuus rakentaa vaikutusalueelle. Alle 1 m rajasta olevaan rakennukseen on tehtävä palomuuri EIM 60, pientaloissa EI(M) 60, sivut EI 60 kahden metrin etäisyydelle rajasta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Tarvitaanko palo-osastointia?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Hyvä vastaus mutta varmaan väärään kysymykseen? [TI-mieskin]
6.4.2024 20:33Kommentoi:*