Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 6.4.2024 12:32

Kysymys: Terassin valokate

Piharakennukset

Hei, Ideana kattaa valokatteella kuvan mukainen terassi. Kannattaako valokate kiinnittää vaakapalkin avulla heti tuohon rännin alapuolelle otsalautoihin? Silloin kate lähtisi 2,7 metrin korkeudesta, niin saisi varmaan hyvään kaltevuuteen ilman että katteen loppupää olisi tolkuttoman matalalla? Terassin syvyys siis noin 3 metriä. Palkki pitää kiinnittää ristikoihin sillä otsalaudat eivät kestä katoksen lumikuormaa, kiinnityksen voi tietenkin tehdä ristikoihin myös otsalaudan läpi. Parempi tapa on käyttää otsalaudoitusta auki ja kiinnittää kattopalkit suoraan ristikoiden kylkeen tai ulkoseinän kohdalle "koolaamalla" palkit oikeaan korkeuteen ulkoseinän yläjuoksusta. [TI-mieskin]
10.4.2024 21:23Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Tee niin vaakapalkki, johon kiinnität pitkittäispalkit kulmaraudoilla ja päälle ruoteet valokatetta varten. Suosittelen käyttämään kestävää valokatetta, jotta voit puhdistaa katteen tarvittaessa, sillä kun on taipumus kerätä roskia ja likaa .
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Terassin valokate":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*