Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2023 22:2

Kysymys: Vajan osastointi EI30 luokkaan

Piharakennukset

Hei,Pihavaja (pulpettikatto, pystyrimalaudoitus, n. 15 m2) tulisi päivittää EI30-luokan mukaiseksi kokonaan.Mikä on helpoin/järkevin tapa toteuttaa tämä?Vaja on tarkoitus pitää kylmänä, eli eristeille ei ole tarvetta. Seinissä ei ole tuulensuoja tms. levyä vaan ulkolaudoitus on kiinnitetty runkopuihin. Sisäpuolella ei myöskään ole levyä. Kattona on lautojen päälle asennettu huopa.Voiko osastoinnin tehdä vain sisäpuolelta? Vai tulisiko myös asentaa levy ulkolaudoituksen alle (eli repiä laudat ensin pois)? Mikä on oikea materiaali?Kiitos paljon jo etukäteen!

Kommentoi:*
Vastaus

Vajan sisäpinnoille seiniin ja kattoon levytys 2x12 mm Luja A puskusaumoin täyttää EI 30 vaatimuksen. Ruuvikiinnitys ja tarpeen vaatiessa esiporaus levyyn. Asenna levyt niin, että alimman levykerroksen päälle tulevat pntalevyt menevä keskikohdiltaan alimman levykerroksen sauman päälle. Jos vaja on lähellä muita rakennuksia ja vaatimus osoittaa, että  ulkopinta pitää olla EI 30, niin sama materiaali käy ulkopintaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Vajan osastointi EI30 luokkaan":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*