Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 17.4.2024 15:18

Kysymys: Vanhan pihasaunan PH:n ja saunan betonilattian eristäminen

Piharakennukset

Hei,

Olen peruskorjaamassa 50-luvulla rakennettua puurunkoista, betonilattiallista pihasaunaa ja tarkoitus asentaa betonilattiaan lattialämmitys käyttömukavuutta parantamaan. Lattiaa pystyy nostamaan hyvinkin 15cm ilmat että ovien kynnykset tulevat vastaan. Ajattelin laittaa vanhan betonin päälle 50mm uretaanieristeen ja tämän päälle uuden betonivalun johon sähköisen lattialämmityksen ja vesieristeet.

Onkohan kyseinen tapa rakenneteknisesti toimiva vai tarviiko eristeessä huomioida tuuletus jotenkin? Uritettu eriste ja tuuletusputket sokkelin läpi??

En ensisijassa haluaisi lähteä purkamaan vanhaa laattaa.

Seinälinjoille ajattelin tehdä nostot sementtilevyllä, joita vasten vedeneristys

Kommentoi:*
Vastaus

Hei

Jos lattia on kuiva eikä sinne tule ulkopuolisia vesiä, voit hyvin pistää sen päälle Finnfoamia tuo 50 mm , mutta jos on mahdollista vieläkin enemmän. Päälle teräsbetoni: Betonin pintaan vesieriste seinille nostettuna 100 mm vesieristeen asennusohjeen mukaan. Betonin pitää kuivua hyvin, suosittelen kosteuden mittausta ennen vesieristystä. Lopuksi laatoitus ja saumaus. Ainoa asia mitä en ymmärtänyt oli sana sementtilevyt, mitä sillä tarkoitit?

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Vanhan pihasaunan PH:n ja saunan betonilattian eristäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*