Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 26.2.2024 7:14

Kysymys: Betonilaatan uudelleen valu

Piharakenteet

Talon päädyssä on autokatos.

Katoksen betonilaatta on hieman haljennut ja varmaan ajan saatossa muutenkin painunut hiukan seinään päin (muutamia millejä). Kallistusta on kuitenkin sen verran että, kun autosta sulaa vesiä, niin ne valuvat seinään päin.Talossa myös valesokkeli, niin olisiko järkevää tehdä seinän ja laatan väliin vähän isompaa rakoa tuuletuksen kannalta. Nyt vain pieni muutaman millin rako.Miten tämä olisi järkevintä korjata, niin että kallistukset tulee ulospäin talosta?

Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli ympäröivien rakenteiden korkeusasemat eivät aseta esteitä, ensimmäisenä tulisi mieleen valaa uusi pintalaatta vanhan päälle kuitubetonilla (muovikuitu). Tällöin pintalaatan vahvuuden tulee olla minimissään 40 mm. Kaatoahan voi sitten olla "reilustikin", mutta rakenteellisesti pintalaatan paksuus voisi olla enimmillään n. 80 mm.Alusta tulee puhdistaa ja pestä huolellisesti ja pohjata ennen betonointia primerilla (esim. Tarra-Povix). Onnistuminen betonilattian teossa on ammattimiehen työn jäljen lisäksi riippuvainen ennen kaikkea onnistuneesta jälkihoidosta. Tällä tarkoitetaan jälkihoitoaineen (esim. Mastercure) levitys pinnalle heti linjaroinnin aikana ja hierron jälkeen sitten vähintään uusi kerros jälkihoitoainetta, mutta mieluiten muovikalvo lisäksi laatan päälle, heti kun se on levitettävissä. Valesokkelin ja uuden laatan väliin asentaisin 5...10 mm:n irroituskaistan (esim. Ardex)
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Betonilaatan uudelleen valu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*