Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 16.11.2023 9:49

Kysymys: Reunalista koholla

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Tyhjän rivitalohuoneiston reunalista näkyi koko sivun matkalta 1-2 cm koholla.Yksi nurkka myös irvisti lattiasta kattoon. Hallitus laittoi isännöintitodistukseen epäilyn mahdollisesta rakenneviasta. Ennen työn alkua olisi ollut kuntotarkastajan tai -tutkijan selvitys paikallaan.

Uusi hallitus halusi ensi töikseen poistaa lausekkeen isännöintitodistuksesta,että asunto ylipäätään saataisiin kaupaksi.Asunto menikin omalla hinnallaan kaupaksi,ja näyttää,että kuntotarkastuksen suoritti ostajan palkkaama kirvesmies,joka laski listan lattiaan ja tapetoi seinän.

Onko työstä vastaava tai taloyhtiön hallitus velvoitettu pyydettäessä antamaan selvitys kirjallisena viasta ja sen korjaamisesta?

Kommentoi:*
Vastaus

'

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Reunalista koholla":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*