Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 26.2.2024 14:39

Kysymys: Rivitalo jossa asuntokohtainen painovoimainen ilmanvaihto

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Asun Helsingissä 70 luvun 10 asunnon rivitalossa jossa asuntokohtinen painovoimainen ilmanvaihto.isännöitsijä on antanut ymmärtää että pitäisi poistaa liesituulettimen suora yhteys keittiön hormiin. Perusttu johonkin rakennusvalvon määräyksiin?

Tilalle pitäisi rakentaa huoneeseen palauttava systeemi jonkin aktiivihiilisuodattimen läpiTalossa tehdään mittava viemäri ja kylpyhuone remontti ja on annettu ymmärtää ettei nämä nykyiset liesituulettin järjestelmät läpäise talon lopputarkastuksessa rakennusvalvonnan vaikka keittiöt eivät ole remontin piirissä. Jotkut asukkaat ovat uusinneet keittiöt saman aikaa ( 2 kpl)Talojen alkuperäisissä piirustuksissa ei ole merkitty liesituulettimia mutta kaikkiin asuntoihin asennettiin kuitenkin heti liesituulettimet. Niissä oli myös pieni liesikupua ohittava venttiili jotta ilma vaihtui muutoinkinEli nykyinen liesikuvun poistoputki menee väljästi yläpuolella olevaan hormiin noin 20 cm jotta ei syntyisi alipainetta ja keittiön ilma vaihtuisi myös muulloin.

Suora peltinen hormi nousee 1.3 m suoraan katolle. Halkaisija noin 20x20 cm

Ja mihin tämä päätös perustuu?En ole löytänyt vastausta. Kerrostaloissahan on selvää ettei näin saa tehdä kun on yhtenäiset hormit mutta päteekö rivitalossa sama kun on erilliset hormit

Kommentoi:*
Vastaus

Valitettavasti en osaa sanoa mihin kuvaamasi päätös perustuu.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rivitalo jossa asuntokohtainen painovoimainen ilmanvaihto":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*