Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 9.6.2003 0:16

Kysymys: 50-luvun talon sähköt

Sähköistys

Hei. Asun 50-luvun rintamamiestalossa, jossa on alkuperäinen sähköistys, lukuunottamatta lämmitysjärjestelmän sähköistystä joka uusittiin vuonna 80. Yläkerran sähköjohdot menevät rakenteiden sisällä alakerrassa on pintavedot. Sähkötaulut ovat myös alkuperäiset. Minkälaisia turvallisuusriskejä 50 vuotta vanha aluperäinen sähköistys aiheuttaa? Osaatko arvioida edes suuntaaantavasti mitä sähköjärjestelmän uusiminen koknaisuudessaan voisi maksaa?

Kommentoi:*
Vastaus
Ei vanhoissa sähköissä synny turvallisuusriskiä, mikäli ei itse mennä muuttamaan mitään. Hyvinkin tyypillistä on, että suurennetaan sulakepohjaa, kun sulake aina palaa. Tässä syntyy turvallisuusriski. Ei tuo sähköistys tietenkään nykyvaatimuksia vastaa. Maadoitettuja järjestelmiä pitäisi olla enemmän, mutta varsin hyvin tuo toimii. Melkoinen työ tuo uusiminen on. Kaikki johdot on uusittava ja asennettava uusi pääkeskus. Kaikki rasiat pitää uusia. Näin kuitenkin järjestelmästä tulee varma. Saattaa olla, että lämmitysjohtojakin voi joutua uusimaan. Uskoisin, että täydellinen uusiminen maksaa 2500 - 3200 euroa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / 50-luvun talon sähköt":


Kommentoi:*