Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 20.10.2015 10:28

Kysymys: Jakorasioiden kytkentä

Sähköistys

Kylpyhuoneen ja saunan remontti työn alla. Aiemmin yläaulan jakorasiasta on tullut syöttö myös kph katossa olevaan lamppuun ja sen yhteydessä olevaan jakorasiaan josta on mennyt syöttö saunan valolle. Yhteensä vain kaksi valoa ja kaksi kytkintä siis jälkimmäisessä jakorasiassa.Nyt muokkaisin asennusta niin että kph katossa ollut jakorasia siirtyisi yläaulan puolelle, "jatkoksi" olevalle jakorasialle ja uudesta rasiasta/rasioista lähtisi 2*syöttö kph valoille, saunan valolle, pistorasialle joka johdotetaan saunan puolelta yläaulan puolelle, lattialämmitykselle, kylpyhuonepuhaltimelle sekä näiden kytkimille, yht 4kpl (termari, puhallin, saunan valo ja kruunukytkin kph katon valoille.Valot ja puhallin ovat hyvin pienitehoisia ja lattialämmitys 400w, ensimmäisen jakorasian takana on tällä hetkellä vain muutama valo, ei edes pistorasioita.Kysymykseni kuuluu että kun tarpeen olisi siis jopa 10 lähtöä+syöttö olevalta jakorasialta, voiko tuon olevan jakorasian (jolle siis syöttö tulee suoraan keskukselta) perään laittaa vielä kaksi jakorasiaa, vai mitä määräykset ja hyvä asennustapa sanovat? Toinen mahdollisuus on jättää pistorasia ja toinen kph-valon syöttö pois jolloin mahtuvat yhteenkin jakorasiaan.Kytkennät jätän tietysti ammattilaiselle, mutta putkitan kaikki valmiiksi kattojen sisään ettei tarvitse sähkärin käydä kuin kerran. Tavoitteena ettei tarvitsisi kovin paljoa pintoja availla jälkikäteen...

Huomautus, myös putkitus ja johdonveto on ammattityötä, joka on luvanvaraista.


 [SähköRane]
17.2.2017 22:9Kommentoi:*
Vastaus

Ota sähkömies heti käymään ja pyydä häneltä ohjeet putkitukseen.  Kuvailemallasi tavalla hommaa ei voi hoitaa. Ehkä olisi viisasta jättää putkituskin sähkömiehen tehtäväksi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Jakorasioiden kytkentä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*