Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 29.9.2003 11:2

Kysymys: johtimien lukumäärä suojaputkessa

Sähköistys

Pitääkö vaihe-, nolla- ja suojamaajohtimien kulkea samassa suojaputkessa, vai voiko ne vetää kulkemaan rinnakkain omissa suojaputkissaan?

Kommentoi:*
Vastaus
Tähän kysymykseen uskallan todeta, että jos asennusoikeudet omaava urakoitsija asentaa kaikki kolme piuhaa eri putkeen niin hankkiudu eroon nopeasti. Jos taas olet itse tuota tekemässä niin lopeta. Siinä voi mennä henki, eikä vain omasi. Tämä ei ole tarkoitettu kysyjälle, mutta joskus vastaajalle jää sellainen käsitys, että aina kun teemme jonkun vastauksen sähköstä, seuraavana päivänä on katkera palaute sähköRanelta, joka moittii, että emme tiedä mitään, olemme ala-arvoisia ja täysin väärät ohjeet sekä asennus kuuluu vain ammattilaisille ja TUKES tietää kaiken. Jos taas emme vastaa mitään, kysyjä moittii, että emme tiedä mitään kun emme vastaa kunnolla, kun asiakkaan kuitenkin pitää tietää ja osata valvoa asentajaa. Tuntuu jopa, että sähkärit tekevät näitä kysymyksiä itse saadakseen moittia sivujamme. Ja vielä kerran, tämä ei ole tarkoitettu kysyjälle vaan lukijoille.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / johtimien lukumäärä suojaputkessa":


Kommentoi:*