Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 22.5.2003 8:53

Kysymys: Kodinhoitohuonen sähköistys

Sähköistys

Kodinhoitohuoneseen tulee lattiakaivo, vesieristys, lavuari, mutta ei tietenkään suihku. Onko tämä sähköistyksen mielessä kuiva-, kostea- tai märkätila? Kuinka korkea lattiasta kuivausrumpu ja pesukone tornin pistorasiat pitää olla? Saako kyseisessä huonessa asenta pistorasia n. 80 cm hanasta (mutta sivuseinässä) vai pitäisikö olla roisketiivis (siis, kannellinen)? Saako tiskinkuivauskaapin alapuolelle asenta loisteputkivalaisin (ilman rasia)? Ja vielä, kysessä on remonttikohde, ei uutta rakentamista.

Kommentoi:*
Vastaus
Nyt vastaajalla ei ole tietoa, eikä tarvitsekaan olla. Nämä ovat niitä asioita, jotka kuuluvat sähkövastaavalle ja suunnittelijalle. Suojaustasot määritetään suunnitelmissa. Jos näin ei ole, suunnittelusta ei kannata maksaa mitään. Vaikka kyseessä on remonttikohde, siitä on tehtävä suunnitelmat ja asennus on teetettävä asennusoikeudet omaavalla henkilöllä. Minä en ainakaan ottaisi riskiä näissä asioissa. On liian iso riski tehdä itse tai teettää asiaa tuntemattomalla henkilöllä asennukset.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Kodinhoitohuonen sähköistys":


Kommentoi:*