Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 6.10.2003 15:35

Kysymys: muotovirhekö?

Sähköistys

ostimme 53-valmistuneen talon, jossa myyntiesitteen mukaan "sähkötyöt pääosin uusittu v.-97". Nyt 1,5 vuotta kaupanteosta, olemme tekemässä remonttia ja törmänneet siihten tosiasiaan että sähkötöiden uusiminen tarkoitti muutaman sähköjohdon uusimista yhdessä kerroksessa . Mm. kellarikerroksessa ja pääosin koko talossa sähkötyöt ovat alkuperäiset mm. sähköpääkeskus. Kuntokartoituksessa on käytetty yhdellä sivulla myyntiesitteen lausetta mutta toisaalla todetaan että sähköasennukset ovat alkuperäiset. Saimme kuntokartoituksen ensikertaa luettavaksemme kaupantekohtekellä. Onko tämä normaali käytäntö?

Kommentoi:*
Vastaus
Sähköpäätaulun uusimisen havaitsee kun katsoo sitä. Tämä on ostajan velvollisuus tutustua asiaa. Myyntiesite on harhaanjohtava, mutta asiaa tietenkin olisi voinut selvittää juuri tarkastamalla sähköpääkeskus ja mahdollisia pinta-asennuksia. Jos kuntokartoitus on annettu kaupantekohetkellä, se olisi pitänyt lukea ennen kauppakirjan allekirjoitusta. Mielestäni tuosta on vaikea löytää mitään, mikä mahdollistaisi asian reklamoinnin, mutta ei tämä myöskään ole mikään yleinen käytäntö. Jos myyjä olisi tässä toiminut täysin puhtaasti, kuntoarvio olisi näytetty aikaisemmin. Asiaa voi tiedustella vielä juristilta. Kyse on kuitenkin kokonaisvaikutukseltaan merkittävästä asiasta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / muotovirhekö?":


Kommentoi:*