Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 11.1.2004 16:54

Kysymys: Pinta-asennuksen uusiminen

Sähköistys

Olemme päätymässä remontoitavaan kolmioon kerrostalosta. Kohteessa sähköt näyttävät olevan pinta-asennuksena varustettuna muovisin tummanruskein lattialistoin ja rasioin sekä muovisin valkoisin ovilistoin, jonka poikkasee valokatkaisin. Mitä listojen ja rasioiden uusimisessa tulee ottaa huomioon ja mitä saa tehdä itse? Onko johdot kätkevile jalka- ja ovilistoille asetettu mitään erityisvaatimuksia vai voiko käyttää tavallista johtouritettua puu- tai mdf-listaa? Muita vaihtoehtoja? Rasioita on 8 kappaletta (pistokkeita noin 16) ja valokatkaisimia 8. Mitä sähkäri suunnilleen veloittaa noiden vaihdosta?

Kommentoi:*
Vastaus
Periaatteessa et voi tehdä mitään, koska listat ja rasiat kuuluvat samaan sarjaan. Uusiessasi listat, joudut uusimaan todennäköisesti kaikki kalusteet. Halvin vaihtoehto on maalta nuo listat. Urakointioikeudet omaava sähkömies osaa sanoa, millaiset listat sopivat käyttöön. Sähkömiehen tuntiveloitus on paikkakunnasta riippuen 40 euroa ja työ kestää Alle päivän materiaalihakuineen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Pinta-asennuksen uusiminen":


Kommentoi:*