Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2015 13:47

Kysymys: Pistorasia säädökset

Sähköistys

Remontin yhteydessä eteiseen on asennettu pistorasia "3 os EURO KL VA 2530191" johon on mahdoton kytkeä perinteisiä pistokkeita.

Urakoitsija perusteli asennusta seuraavasti:"Eteisen sähköpistoketta ei valitettavasti voi muuttaa. Kyseinen pistorasia on jouduttu vaihtamaan ns. europistorasiaksi sähkömääräysten takia. Ette ole ainoat jotka eivät ole tyytyväisiä tähän muutokseen".

Onko tässä ymmärretty joku säännös nyt aivan oikein? 

Tilaa toinen sähkäri, joka asentaa siihen haluamasi mallisen pistorasian. Ei tuollaisen käyttöön mikään määräys pakota.


[marksto]
11.10.2015 11:18Kommentoi:*
Vastaus

Tarkista sähkösuunnitelmasta  onko kyseinen pistorasia suunnitelman mukainen, poikkeavuudesta voit ottaa yhteyttä urakoitsijaan ja edellyttää muutosta. Mikäli  asennus on suunnitelman  mukainen tiedustele suunnittelijalta  perusteet  kyseiselle rasialle. Vastaavat turvallisuusmääräykset omaavia pistorasioita  on saatavissa  johon perinteiset  pistokkeet sopivat.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Pistorasia säädökset":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*