Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 9.7.2015 17:34

Kysymys: Saanko porata sähkökaapin oveen reiän?

Sähköistys

Saako sähkökaapin oveen porata reiän? Uusi WLAN-reititin ei meinaa kunnolla mahtua sähkökaapin sisällä olevaan lokeroon ja kun sähkökaapin ovi on suljettu, niin WLAN-signaali heikkenee turhan paljon. Ajattelin ratkaista ongelman sijoittamalla WLAN-reitittimen kaapin ulkopuolelle. Nettipiuha pitäisi kuitenkin tuoda sähkökaapin sisältä WLAN-reitittimeen ja reitittimestä Ethernet-piuhat takaisin sähkökaappiin, jotta langallisen verkon saa jaettua eri huoneisiin. Tämä vaatisi noin 10 mm reiän sähkökaappiin tai samansuuruisin "hiirenkoloreiän" sen oveen.

Kommentoi:*
Vastaus

Normaalisti sähkökaapeissa on valmiita ylimääräisiä ulos/sisääntulojohdoille aukkoja ja ellei ole, niin kaapin seinään voi reiän porata. Ovessa reikä ja johdotus ei saa olla. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Saanko porata sähkökaapin oveen reiän?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*