Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 16.4.2003 12:55

Kysymys: Sähköistys ja lämmittäminen

Sähköistys

Hei, Noin 140 neliön vanhassa hirsitalossa on tällähetkellä vanha 1vaihe virta. Talossa on 5 kaakeliuunia mietimme mikä lämmitys ratkaisuksi voiko lattialämmön laittaa vanhaan puulattiaan, jos sen purkaa auki vai olisiko sähköpatterilämmitys tomivampi. Millainen mahtaisi olla suuntaa antava hinta-arvio ko. vaihtoehdoissa (ilman liittymää).Miten yösähköä voisi hyödyntää lämmityksessä. Ajattelimme 300l vesiboileria.

Kommentoi:*
Vastaus
Jos lattiaparrun vahvuus on yli 28 mm, lattialämmitys ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto. Ainakin asia pitää käydä läpi sähkösuunnittelijan ja lämpövastuksen valmistajana kanssa. Miellyttävyyttä se tosin lisää, vaikka lankku on vahvempikin, mutta lämmön vaikuttavuus saattaa kärsiä. Patterilämmityksen säädettävyys voi olla parempi. Molemmat samanaikaisesti voisi olla hyvä vaihtoehto. Jos uunit ovat toimivia, puilla lämmittäminen vähentää sähkön kulutusta. Jos ne eivät ole toimintakuntoisia, voisi suunnittelijan kanssa miettiä, voiko niitä käyttää vanhanaikaisesti sähkövastuksilla lämpiävänä. Näin voisi yösähköä hyödyntää mukavasti. Hinta-arviota en kyllä voi antaa. Tässä on liikaa epävarmuustekijöitä. Sähkösuunnittelija osaa antaa varmasti arvion tarkemmin. lämminvesivaraajan koko on varmasti oikein.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Sähköistys ja lämmittäminen":


Kommentoi:*