Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 18.9.2020 23:45

Kysymys: Sähköjä ei saa tontille?!

Sähköistys

Hei. Rakennan okt tällä hetkellä. Tilasin heti kun tonttikaupat oli tehty sähköliittymän carunalta 8.4.20. Kului 2 kk kunnes caruna ilmoitti siirtävänsä urakan paikalliselle urakoitsijalle. Urakoitsija on nyt keksinyt jo 4 kk ajan erilaisia tekosyitä miksi sähköjä ei ole voitu tontille vetää. Valehtelusta ovat jääneet kiinni. Ja tästä mustaa valkoisella.Tällä hetkellä rakentaminen on edennyt jo siihen pisteeseen, että joudumme turvautumaan aggregaattiin, jotta työt etenee. Kuinka kauan sähköjen vetoa tontille sähköyhtiö voi vedättää? -epätoivoinen-

Kommentoi:*
Vastaus

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n tekniset asiantuntijat antavat neuvoja koskien sähköasennuksia ja erityisesti niiden sähköturvallisuutta. Emme ota kantaa henkilöiden ja sähköyhtiöiden ja/tai sähköurakoitsijoiden välisiin sopimussuhteisiin. Nämä asiat pitää selvittää ao. tahojen kanssa ja apua voi saada myös kuluttajaviranomaisilta.

Jos liittymä on jo tilattu, tulisi asiakkaan hakea korvausta liittymän viivästymisestä Carunan nettisivuilta korvaushakemuksella, https://www.caruna.fi/korvaushakemus. Jos asiakas on yksityishenkilö, voi tuon tiedon viivästyksestä lähettää sähköpostilla osoitteeseen hajatekninen@caruna.fi ja selvittävät siellä asian kuntoon.

Paula Ihamäki, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry/Löydä sähkömies -palvelu
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Sähköjä ei saa tontille?!":

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry 
ESPOO, Suomi

Kommentoi:*