Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 31.10.2011 11:4

Kysymys: Sähkökaapeli lähes pinnassa

Sähköistys

Onko talon sähkökaapelin asennuksista mitään määräyksiä tai suosituksia? Ostimme uuden talon talvella ja nyt löytyi ylläri kun hieman kaiveltiin maata ja sokkelin vierustaa. Vastaan tuli pari erillistä kaapelia, mitä ilmeisemmin talolta autokatokseen kulkeva(t) sähköjohto! Piirusten mukaan talojohto tulee eri paikasta mutta 100% varmaksi tuota en osaa sanoa.

Johto oli maksimissaan 5-10 sentin syvyydessä sokkelisorassa ja tuntuisi menevän välissä olevassa nurmialueessakin suhteellisen pinnassa.

Miten tässä pitäisi toimia?

K?aapelin asennus maahan syvyyden pitää olla määräysten mukaan 60 cm tai routarajan alapuolella.Lisäksi kaapelin tulee olla maakaapelia Mcmk tai vastaavaa. Pitää merkata myös varoitusnauhalla sähkökaapeli.


[aar20201617]
28.7.2017 15:31Kommentoi:*
Vastaus
Kysyjätiedot ovat epätäydelliset. Emme mielellämme anna vastauksia pelkällä oikealla sähköpostiosoitteella. Vain joskus teemme poikkeuksen. Rakennuksella on ollut sähkövastaava. Hän on vastuussa asennuksista. kysy häneltä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Sähkökaapeli lähes pinnassa":


Kommentoi:*