Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 3.2.2004 14:45

Kysymys: Sähköliittymän koko

Sähköistys

Onko olemassa selkeää "nyrkkisääntöä" siitä milloin tarvitaan 3x35A liittymä ja milloin riittää 3x25A. Luin jostakin sähköyhtiön esitteestä, että omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon liittymä koko on lähes aina 3x25A. Sähkösuunnittelijamme on laittanut meille 3x35A ja haluaisinkin varmistua, ettei se ole hätävarjelun liioittelua. Liittymän hinnoissa ja kk-maksuissa on huomattavasti eron.
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Kyllä sähkösuunnittelijan pitää osata laskea sulakkeiden koko. Kokonaistehontarve tuon määrittää. Kertomasi perusteella talossasi on iso lämminvesivaraaja, joka lämmitetään yösähköllä kuumaksi. Yhdestä 35 A:n sulakkeesta saadaan irti kokonaistehoa n. 8 kW, joten en pidä olettamassani tapauksessa tuota ylimitoitettuna. Sähkölaitos voi tarkastaa tehon tarpeen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Sähköliittymän koko":


Kommentoi:*