Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 30.4.2003 8:56

Kysymys: sulake palaa

Sähköistys

Osaisitteko arvailla mistä johtuu sulakkeen (10A) palaminen. Sulakkeessa on olkkarin valot, sähkörasiat ja takapihan valo. Nyt sulakkeet ovat alkaneet palamaan, ja aina yöisin. Ei joka yö, mutta nytkin esim. kahtena edellisenä yönä on palanut. Sitä ennen oli ehkä puolentoista viikon tauko ja silloin paloi 4 sulaketta(3 yönä, kerran 2). Sitä ennen ei sulakkeita ole palanut. Ainoa ero yön ja päivän välillä on takapihan valo, se ei ole ollut päällä päivisin (nyt on, mutta ainakaan vielä ei ole sulake palanut). Olkkarin valot ja mm. televisio ovat tietenkin pois päältä yöllä, joten ei tämä tuntuisi johtuvan liiasn suuresta sähkökuormasta. Uuden television ostimme pari kuukautta sitten ja se on öisin virransäästötilassa. Ainoa asia mikä tulee mieleeni on, että takapihan lamppuihin (2) on tullut jokin vika, joka aiheuttaa oikosulun joissain tilanteissa, tai että uusi telkkari aiheuttaa satunnaisin välein virransäästötilassa ollessaan jonkinlaisen oikosulun. Stereotkin voivat tietenkin aiheuttaa oikosulun. Muita öisin päälläolevia laitteita ei taida olla. Vai tuleeko jotain muita syitä mieleen?

Kommentoi:*
Vastaus
Näin nopeasti ajatellen, kyse on todennäköisesti maavuodosta. Johdossa siis on vikaa. Toki voi olla, että uusi TV on rikki. Jos asiaa haluaa itse tutkia, pitää kaikki sulakkeen takana olevat laitteet ottaa pois käytöstä ja pistokkeet irti. Sitten yksitellen kaikki takaisin päivän viiveellä, jolloin jossain vaiheessa vian aiheuttaja tulee ilmi. Tämä on ainoa toimenpide, jonka voit itse tehdä. Tämän jälkeen, löytyi vika tai ei, sinun on kutsuttava sähkömies paikalle korjaamaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / sulake palaa":


Kommentoi:*