Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2003 19:48

Kysymys: TeeSeItse -sähkötyöt

Sähköistys

Moi, Voiko mitään sähkötöitä tehdä itse? Suunnitteilla on autollin rakennus omakotitalon jatkeeksi, jonka aiomme rakentaa ensi kesän aikana ja tarvittava tietotaito sähköistykseen kylläkin löytyy(suvusta), mutta määräykset on hiukan epäselviä. sähkötyöt tulee tietysti tarkistuttaa, mutta kenellä? Myöskin ATK-kaapelointi olisi tarkoitus vetää asuintalon huoneisiin. Se on "hituvirta" töitä joten sen suhteen ei (kai) pitäisi olla lupamääräyksiä. Kiitokset etukäteen!

Kommentoi:*
Vastaus
En ainakaan mainoksissa ole nähnyt pyöreitä peitteitä. Käsittääkseni kevytpeitteitä ei valmisteta Suomessa. Löytyy kuitenkin pressuvalmistajia, jotka tekevät tilauksesta peitteitä. Turvatekniikan keskuksen ohjeesta osa: Tavalliselle sähkönkäyttäjälle sallittuja töitä ovat esimerkiksi: asunnon sulakkeen vaihtaminen pistorasian ja valaisinkytkimen kannen vaihtaminen sähkölaitteen rikkoutuneen pistotulpan ja johdon vaihtaminen yksivaiheisen jatkojohdon valmistaminen ja korjaaminen valaisinjohdon välikytkimen vaihtaminen valaisimen liittäminen "sokeripalaan" "sokeripalan" korvaaminen valaisinliitin-pistorasialla valaisinpistotulpan asentaminen. Muita töitä ei siis saa tehdä kukaan muu kuin urakointioikeudet omaava henkilö. Pitää muistaa, että sähkö voi tappaa. Siksi ei ole mitään syytä ottaa riskejä. Nuo www.tukes.fi -sivut kannattaa lukea tarkkaan läpi, niin asia varmaan selviää. ATK-järjestelmän voi asentaa joku muukin, mutta siinäkin on omat niksinsä ja siksi tuokin kannattaa antaa ammattilaiselle. En itse ainakaan aina tiedä, milloin pitää tehdä ristikytkentä ja milloin suora.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / TeeSeItse -sähkötyöt":


Kommentoi:*