Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 5.4.2003 14:33

Kysymys: Ulkomittauskeskuksen paikka

Sähköistys

Sähkölaitos tuo sähkön ilmajohtona tontillemme ja kiinnittää ulkomittauskeskuksen viimeiseen tolppaan. Tästä joudumme urakoimaan itse sähkön maakaapelina talolle. Ongelma on siinä, että maaston muodon vuoksi ulkomittauskeskus jää kovin kauaksi talosta. Mitä ongelmia kaukana sijaitseva mittauskeskus jatkossa aiheuttaa, jota maallikkona emme etukäteen osaa keksiä. Jo rakennusvaiheessa voimavirran ottaminen tolpasta vaatii hirmuisen pitkän jatkojohdon, onko sellaisia saatavissa? Pitääkö tällainen keskus olla aina ilmajohdon ja maakaapelin yhtymäkohdassa? Eikö keskusta voi tuoda maakaapelin toiselle puolen, lähemmäksi taloa ja nostaa tolppaan maakaapeloinnin keskellä, lähellä taloa?

Kommentoi:*
Vastaus
Jos tämä on sähkölaitoksen tapa, niin asialle ei voi mitään. Muuten ei olisi estettä tuoda maakaapelilla virta rakennukseen ja asentaa mittauskeskus vaikka sisälle tai rakennuksen ulkoseinään ulos. Maakaapelin joutuu varmasti itse ostamaan. Mielestäni asiasta kannattaa keskustella sähkölaitoksen kanssa. Haittaa ei normaalisti kaukana olevasta mittauskeskuksesta ole. Rakennusaikana joutuu pelaamaan noiden jatkojohtojen kanssa. Jatkojohtoja voi vuokrata tai ostaa. Kannattaa ostaa jatkojohto, ja jakokeskus, jolloin pääsee yhdellä pitkällä johdolla ja keskuksesta voi sitten jakaa sähköä lyhyillä johdoilla.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Ulkomittauskeskuksen paikka":


Kommentoi:*