Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2003 13:11

Kysymys: Urakkasopimus

Sähköistys

Hei, Olen tehnyt omakotitalon, pihan ja autokatoksen sähköistykset käsittävän urakkasopimuksen joulukuussa 2002 sähköurakoitsijan kanssa. Maksuposteja sovittiin 7 kpl, joista olen nyt maksanut 6kpl. Nyt urakoitsija ilmoitti, että hän ei enää voi jatkaa työtä (joka on osin vielä kesken edellisenkin maksupostin osalta), koska a) hän on ollut työssä puolisonsa nimissä olevassa yrityksessä (tämä ei ole käynyt ilmi missään aiemmin, ko. urakoitsija on allekirjoittanut kaikki sopimuspaperit jne) b) Pariskunnalla on tullut ero, ja urakoitsijalla ei ole enää yrityksen autoa, tilinkäyttö- eikä osto-oikeutta Mitä voimme tehdä? Onko meillä mitään mahdollisuutta saada rahojamme takaisin jo maksetuista maksuposteista niiltä osin, joita ei ole vielä tehty / toimitettu työmaalle?

Kommentoi:*
Vastaus
Sillä ei ole mitään merkitystä, kuka urakkasopimuksen on allekirjoittanut urakoitsijan puolesta. Sinun velvollisuuksiisi ei kuulu allekirjoitusoikeutta tarkastaa. Sopimus on joka tapauksessa syntynyt. Urakkasopimuksen tehnyt yritys on edelleenkin vastuussa työstä ja sen loppuun saattamisessa. Lähetä kirjattu kirje ja vaadi suorituksen loppuun saattamista. Kyllä se vaimo sen joutuu teettämään loppuun, ellei yritys ajaudu konkurssiin. Ota asianajaja itsellesi ja toimi nopeasti. Rahoja todennäköisesti et saa takaisin, mutta jos saisit työsuorituksen jotenkin loppuun tai voisit käyttää muita pakotteita yritystä vastaan. Onhan sillä ainakin se auto ja työkalut.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Urakkasopimus":


Kommentoi:*