Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 19.9.2020 21:4

Kysymys: Epätasainen pohja vinyylimatolla uudiskohteessa

Sisäpintarakenteet

Ostamamme asunnon (kiinteistö) myyntitilaisuudessa asunto oli vielä hieman kesken ja esim. lattiat oli peitetty pahveilla.

Päivän asunnon oston jälkeen havahduimme, että lattiat ovat epätasaiset (isompaa ja pienempää aaltoilua) koko asunnossa ja paikoin vinyyli on irti pohjasta. Olemme olleet useampaan otteeseen yhteydessä myyjään, että lattiat on korjattava.

Kertaalleen täällä on tasoituksia tehty, tasoittaen ainoastaan suurimmat montut osasta huoneista. Edelleen siis suurin osa lattiasta aaltoilee - myös jo korjatuissa huoneissa. Maahantuojakin kertoi että vinyylimatto olisi pitänyt asentaa täysin tasaiselle lattialle.

Kysymykseni siis on, että mikä on toleranssi, paljonko vinyylilattiassa saa olla heittoa jotta myyjällä on velvollisuus korjata lattiat?

Kommentoi:*
Vastaus

Täysin tasainen  tarkoittaa, että lattian tulee olla sallittujen toleranssien sisällä, +- 4mm. Ilmoitus kuluttajansuoja lautakunnalle kannattaa ainakin tehdä. Jolloin asia on vireillä.  Sieltä saatte lisäohjeita.  Lattian tekijä voi olla jo vanha tuttu kuluttajansuojalautakunnassa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Epätasainen pohja vinyylimatolla uudiskohteessa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*