Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 10.4.2024 10:57

Kysymys: Rintamamiestalon lattiat uusiksi

Sisäpintarakenteet

Olen kunnostamassa rintamamiestaloni asuinkerrosta ja haluaisin vaihtaa vanhan ja puhkikuluneen parketin vinyylilankkuihin. Mitä mieltä olette vinyylilattioista rintamamiestalossa? Onko merkitystä että lattioiden pinta ei ole luonnonmateriaali? 

Vanhan parketin alla on muovi ja lattialaudat, joiden alla purueriste ja betoni. Alla lämpimähkö (talvisin 15 astetta) kellari, jossa pinnoittamaton betoni. Kellarin kattoa ja seiniä ei ole eristetty eikä peitetty. Purut ovat kuivat ja rakenne näyttää toimineen hyvin. Lisäämme puruja painuneisiin kohtiin. Minkälainen rakenne olisi paras uutta lattiaa varten? Onko olennaista, että koko rakenne on luonnonmateriaaleja, esim tuulensulkupaperit ja huopaa varsinaisen lattian alla asennusta varten? Neuvoja otetaan vastaan. 
Vinyylin alle kannattaa laittaa sille suunniteltu "alushuopa", kaikki laminaatille tarkoitetut eivät välttämättä sovellu. [TI-mieskin]
12.4.2024 21:14Kommentoi:*
Vastaus

Hei

Kyllä vinyylilankku sopii oikein hyvin lattiaasi. Jos tarkemmin ajatellaan, on parketin alla muovi ja parketti on lakattu uretaanilakalla, joka sekin on muovijohdannainen. Jos vanha rakenne on toiminut hyvin niin ei kannata muuttaa mitään.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Rintamamiestalon lattiat uusiksi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*