Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 7.7.2021 18:0

Kysymys: Ilmalämpöpumpun läpivienti seinärakeenteen läpi

Talopaketit ja rungot

Ilmalämpöpumput yleistyvät nyt sekä rivi että kerrostaloissa.

Kun ilmalämpöpumppu asennetaan ja tehdään reikä seinään. Tämän jälkeen laitetaan valmis läpivientikappale jonne asennetaan putket, sähköt ja kondenssivesiputki. Voiko käyttää pelkkää uretaania.  Pitääkö läpivienti täyttää ulkoseinärakenteen paloluokan ? Onko ulkoseinä esim  EI60 ?  (Rivitalo tai kerrostalo). Pitääkö siinä olla palokatko? Eli jos parvekkeella syttyy tulopalo niin miten läpivienti käyttäytyy jos sen on tehty pelkällä uretaanivaahdolla.

Esim. läpivienti

https://www.innoair.fi/Lampopumpun-seinalapivienti-sarja.

Jos seinä on puurunkoinen ja tiiliverhous, niin miten kosteussulun läpivienti pitäisi tehdä ?

Kommentoi:*
Vastaus

Käytettäessä Innoair lämpöpumpun seinäläpivientisarjaa, täyttää se määräykset ulkoseinärakenteissa. Sisäpuolella voi vielä tiiviyttä varmistaa liimamassalla. Höyrysulussa läpivienti ei aiheuta olennaista riskiä, kunhan läpivienti on oikein asennettu.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Ilmalämpöpumpun läpivienti seinärakeenteen läpi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*