Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 12.2.2023 21:2

Kysymys: Kattotuolien mitoitustietoja ja niiden vaikutus kustannuksiin?

Talopaketit ja rungot

Puretusta kevythirsikehikosta (6,5m x 7,5m), rakennan pienen budjetin mökin. 1.krs seinien sisäpintaan eristettä n.100mm ja parven kattoon/seiniin 300mm. Kattokulma 1:1,5

Tarvitsen mahdollisimman hyvin arvattuja mittoja/mikä vaikuttaa kustannuksiin.

-Miten kattotuolien jaot määräytyy, että riittäisikö jaoksi 1200mm? (kuvaan väritetty oranssilla) -Miten tuo jako yleensä toteutetaan, kun ei mene ihan tasan rakennuksen pituuden kanssa? Jako jossain kohdassa erilainen ilman että tarvisi lisäkattotuolin? Tuon mitoituksen mukaan 7kpl riittäisi?

-Miten kattotuolin hintaan vaikuttaa tukikorkeus? Tällä hetkellä se on 1000mm.

-Kattokulman vaikutus hintaan, jos tukikorkeus olisi esim 1300, mutta kattokulmaa loivennetaan 1:2?

-Onko kattotuolien tukipinta riittävä?

-Alapaarteen korkeus? 


Kommentoi:*
Vastaus

Kyseinen purettu ja uudelleen rakennettava kevythirsimökki kaikkine muutoksineen, tarvitsee sijoitettavalle paikalle / paikkakunnalle rakennusluvan. Sitä varten sinun on palkattava rakennussuunnittelija / rakennesuunnittelija, joka tekee myös tarpeelliset lujuuslaskelmat. ja hoitaa paikalliseen rakennusvalvontaan lupa-asiat yms. kuntoon. Kaikki luvallinen ja laillinen rakentaminen perustuu suunnitelmiin, jotka kulloiseenkiin rakennuskohteeseen hyväksytyt vaatimukset täyttävä suunnittelija kelpuutetaan. Minkään rakennuskohteen suunnitelmat eivät saa perustua arvailujen varaan, sillä kyseessä tulee olemaan ihmisen terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat.
Edellä mainitut suunnittelijat pyydettäessä tekevät myös kustannuslaskelmat, joiden perusteet selviävät suunnittelutyön kuluessa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Kattotuolien mitoitustietoja ja niiden vaikutus kustannuksiin?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*