Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 2.9.2021 3:22

Kysymys: Mistä Löytyy Rintamamiestalopaketti?

Talopaketit ja rungot

Hei, Olen selannut kaikki talopakettienvalmistajat läpi talovertailu sivulla, enkä ole löytänyt yhtään kunnon rintamamiestalopakettia.

Haluan muuttovalmiin rintamamiestalon Lahteen.

Tiedän että pitkästätavarasta niitä voi rakentaa kuka vaan, mutta olen ulkomailla, joten rakentamisen valvominen on hankalaa, joten haluan talopaketin.

Veljeni voi valvoa talopaketin pystyksen, mutta ei voi olla valvomassa tavallista rakentamista jatkuvasti. 

Onko kenelläkään tietoa kuka niitä valmistaa?  

Kiitos.

Kommentoi:*
Vastaus

Lähes mikä tahansa 1 1/2 kerroksinen rakennus voidaan sanoa olevan rintamamiestalo.  Toisaalta voidaan sanoa, että rintamamiestalo on lähes neliön muotoinen pohjaltaan ja, keskellä on savupiippu ja 1. kerroksen huoneet keittiö, olohuone ja asuinhuone kiertävät piippua..  Kellari kerros on puoliksi maanpäällä.  Kellarikerroksen keskellä kylmäkellari ja kattalilhuone. Vinttikerroksessa on asuinhuoneet molemissa päissä ja ikkunat päätykolmioissa. Ulkoportaat ja kuisti kuuluvat tietysti kuvaan ilmansuuntien mukaan.  Keitiöstä on erotettu usein eteinen, missä on vintin portaat.   Tämä on tiukempi  kuvaus asuintalosta, mihin rintamalla ollut sai tukevan rahoituksen  sodan jälkeiseltä asuntohallitukselta.  Ylipuoleen näihin rintamiestaloihin on rakennettu "elintasosiipi", mikä kertoo siitä, että toiminnallisia puutteita taloilla on ollut.  Hanki itsellesi rakennussuunnittelija ja kerro hänelle tarpeesi talon suhteen, niin sopimasi ajan  kuluttua sinulla on suunnitelmat talostasi.  Pyydä esimerkiksi kolmelta pienehköltä rakennusliikkeeltä urakkatarjous suunnitelmien mukaisesta talosta tontillesi rakennettuna.  Valitse näistä kokonaistaloudellisin ja jatka hänen kanssaan rakentamisen yksityiskohtien hiomista.  Ota veljesi mukaan mahdollisimman aikaisin, jotta hän tietäisi, mistä neuvotteluista on puhuttu. Kun palaat ulkomailta, sinulla on toivetteisi mukainen talo odottamassa sinua.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Mistä Löytyy Rintamamiestalopaketti?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*