Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 16.8.2023 10:2

Kysymys: myyjän vastuu rakenneviassa

Talopaketit ja rungot

Hei, ostin pari vuotta sitten betonitalon. Talo on rakennettu tehdasvalmisteisista betonielementeistä, joissa on liimakivipäällyste, sen alla 10cm betoni,  keskellä 10cm villa ja sisäpuolella 10cm betoni. 

Talon päätyyn ulkopinnalle on ilmaantunut betonielementin keskelle sirpin muotoinen n 30cm pitkä repeämä, jonka yläpuolella hiusmainen n 40cm halkeama. Onko kyseessä myyjän vastuuseen kuuluva rakennevaurio ja korjausvelvoite?  

Kommentoi:*
Vastaus

Vähän hankala vastata varmuudella, mutta kuvaus kuulostaa sellaiselta, että kyseessä on virhe, jota ette ole voinut havaita vastaanottaessanne tuotetta. Nyt sitten riippuu sopimuksesta, minkälainen a) takuuaika kaupassa on b) onko käytettävissä 10 v:n vastuulauseke. Joka tapauksessa teidän kannattaa pyytää katselmus, johon kutsutte toimittajan, urakoitsijan ja muut mahdolliset osapuolet. Katselmuksessa todetaan tilanne ja pyydetään osapuolilta näkemys asiasta määräajassa x (esim 2 viikkoa).
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / myyjän vastuu rakenneviassa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*