Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 3.3.2016 19:33

Kysymys: Naulaustekniikka

Talopaketit ja rungot

Vähän erikoinen kysymys, johon ei varmaan virallista tietoa helposti löydy...Saako runkonaulaimen nauloja lyödä vasaralla, talon runko- ja kattotöiden yhteydessä? Eli naulataan konenaulat vasaralla kiinni.Itse en keksi mitään lujuusteknistä ongelmaa tälläisella naulaukselle, mutta aina on arvoituksia olemassa.
Kysymyksiä: 161 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Koska nauloja ei ole tarkoitettu lyötäväksi vasaralla, on naulan painuminen kovaan puuhun vaikeaa ja naula menee väärään.  Toinen asia on, että liimapäiset naulat eivät liimaudu kunnolla, vaan niiden vetokestävyys jää heikoksi.  Kantaviin rakenteisiin ei voi naulata vasaralla, koska naulat ei vastaa vasaralla naulatessa niille ilmoitettuja lujuusarvoja.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Naulaustekniikka":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*