Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 1.4.2021 15:47

Kysymys: Puutalon Yrjöntalo

Talopaketit ja rungot

Minkälainen on Yrjöntalon ulkoseinärakenne? Puurankaseinältä näyttää, mutta mitä on seinärakenteen sisällä, tehtiinkö seinät elementeistä? Päällepäin on ulkovuorina jonkinlainen vaakalaudoitus, ilman ilmaväliä. Näitä taloja rakennettiin ainakin 1960 -luvulla.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
 
Pahoittelen vastauksen viipymistä. Meillä on ollut sähköpostipalvelimella pieniä haasteita ja siksi olen vasta nyt päässyt vastausten pariin.

Noista Puutalon tyyppitaloista en pysty löytämään luotettavia piirustuksia, ts. joku piirustus löytyy aina jostakin, mutta selllaisia, joiden perusteella voisi antaa vastauksia, ei ole käytettävissäni.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Puutalon Yrjöntalo":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Ensin en tuntenut tätä termiä, joten minun oli tutkittava sitä. Kun näin sen, kaikki kävi järkeen ja ymmärsin heti, miksi sana on tuntunut minulle niin tutulta. Se johtui siitä, että olen nähnyt sen jo aiemmin, mutta en tiedä tarkkaa termiä. Luulen, että se oli yksi niistä tappeista, jotka annettiin minulle, kun suunnittelin taloni. Vaikka omani ei ehkä näytäkään aivan tältä, luulen, että niissä on jotenkin yhtäläisyyksiä. Rakastan puista väripalettia ja sitä, miten miellyttävältä se oikeasti näyttää. [J1314277127]
11.5.2021 6:34Kommentoi:*