Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 17.7.2021 11:27

Kysymys: Seinien/katon paukkuminen.

Talopaketit ja rungot

Paritalomme seinistä/katosta kuuluu pauketta joka kuulostaa kuin joku pamauttaisi vasaralla seinään, paukkeen voimakkuus vaihtelee hiljaisesta kovaan iskumaiseen pamaukseen. Välillä on kausia jolloin pauketta ei kuulu, varmaan liittyy jotenkin kosteuden ja lämmön vaihteluihin. 2019 rakennetussa taloyhtiössä on kolme paritaloa joista vain yhdessä on tämä ongelma. Talot kaksikerroksisia lekaharkkotaloja, välipohja ontelolaattaa, katto puurunkoinen bitumikate. Mikä yritys tällaisia asioita voisi selvittää, rakentajalle on reklamoitu mutta heidän mukaan tämä on normaalia rakenteiden elämistä. Tarvitsemme jonkun selvittämään mistä ongelma johtuu, onko kyseessä esim. rakennusvirhe.

Kommentoi:*
Vastaus

Kauppakamarin tavarantarkastajat suorittavat myös kyseisiä tehtäviä, oheinen linkkin kautta voit etsiä alueesi hyksytyn tavarantarkastajan.
https://kauppakamari.fi/palvelut/tavarantarkastus/
Rakenteiden paukkuminen siinä mitassa kuin epäilet tuntuu epätoden näköiselta, lähinnä tuulee mieleen onko selvitetty vesijohtolaitteiden kiinnityksistä tai takaiskuventtiileistä syntyvä ääni.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Seinien/katon paukkuminen.":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*