Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.1.2024 12:19

Kysymys: Voiko vihamielinen johtokunta toimia välittämättä edes yhtiöjärjestyksestä , jos ei syyllinen vesivuotoon.

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kyseessä vesivuoto 2019.  Vesivuoto kylpyhuoneen rakenteissa. Johtokunnan esittämä päätös osakeyhtiökokoukselle .Osakasta ei voi syyttää vesivuotoon syylliseksi.   Osakeyhtiön johtokunta viivyttää edelleen päätöstä. suorittaa korjauskustannuksia osakkaan teettämästä  korjausksesta. ..Siirtää päätöksen tekoa aina seuraavaan kokoukseen. Ilmeinen tarkoitus,  vanhenemis aika. 

  Teetettiin linjakorjaus 2020 -2021 Jossa taloyhtiön päätöksellä myöskin jo  rakennusmääräysten mukaisesti korjattu kylpyhuonekorjaus purettiin ja uusintakorjattiin     Uusintakorjauskuluja  johtokunnan vaatimiksesta omistaja  tietenkin maksaa yhtiö/ linjakorjauskuluina. 

Onko nämä  vihamielisen johtokunta , isännöinti  toimet lakiinperustuvia .    Onko  ainut mahdollisuus  ,pitkä oikesprosessi.. jo 80v

Kommentoi:*
Vastaus

Kysymyksesi perusteella en sinulle pysty vastaamaan.

Totean kuitenkin, että on taloyhtiön vastuulla yleensä huolehtia siitä, että vesivahinko tulee korjatuksi asianmukaisesti.

Hallitus voi laiminlyödessään huolimattomuuttaan omia velvollisuuksiaan taloyhtiön kunnossapidon osalta, joutua itse vahingokorvausvastuuseen, jos laiminlyönnistä aiheutuu taloudellista vahinkoa.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Voiko vihamielinen johtokunta toimia välittämättä edes yhtiöjärjestyksestä , jos ei syyllinen vesivuotoon. ":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*