Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 14.12.2022 10:46

Kysymys: Hallitus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

-Onko taloyhtiön hallituksen pöytäkirjat salaisia taloyhtiön osakkeen omistajilta ?- miten toimin, kun isännöitsijä ei toimita pyytämääni pöytäkirjanotetta, mikä koskee autokatos osakkeen ostoa ( olin asianomainen)- mihin voi valittaa hallituksen päätöksistä ?

 

Kommentoi:*
Vastaus

Kysyit, ovatko taloyhtiön hallituksen pöytäkirjat salaisia taloyhtiön osakkeen omistajilta. Totean, että eivät ne ole.

Toiseksi kysyit, miten toimit kun isännöitsijä ei toimita pyytämääsi pöytäkirjanotetta omassa asiassasi. Isännöitsijän tulisi sinulle se toimittaa tarvittavilta osin. Miksi ihmeessä hän ei sitä sinulle toimita?

Kolmanneksi kysyit, mihin voi valittaa hallituksen päätöksistä. Oikeastaan et voi valittaa mihinkään hallituksen päätöksistä. Taloyhtiödemokratiassa yhtiökokous on se paikka, jossa osakkaat voivat päättää asioista ja ohjeistaa hallitusta toimimaan. Jos hallituksen yhtiökokoukselle kuuluvassa asiassa tekemä päätös on lain tarkoittamalla tavalla "mitätön", siitä voi "valittaa" käräjäoikeuteen. Kyse on tällöin moitekanteen nostamisesta tuomioistuomessa.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Hallitus":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*