Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 17.1.2024 11:59

Kysymys: KIINTEISTÖYHTIÖ ON LAINOJEN PANTTINA PANKILLE/jatkoa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

 Voidaanko osakkaan osakkeet myydä kiinteistöyhtiölle tai ottaa kiinteistöyhtiön haltuun helpottamaan k-yhtiön myyntiä.Osakkaille ei jää rahaa myynnistä vaan kaikki menee pantin haltijalle.

Yhtiöllä on kolme osakasta, jolloin myynnistä tehdään kolmet kauppakirjat  ja kolme maksua myyjille ja kolme maksu pantin haltijalle.

Jos ja kun osakkeet luovutetaan kiinteistöyhtiön haltuun, niin selvitäänkö yhdellä kauppakijalla?

Osakkeet ovat perheen ja perheyrityksen omistamia.

 

Kommentoi:*
Vastaus

Jos kyse on siitä, voiko kiinteistöyhtiö lunastaa omia osakkeitaan, vastaan että periaatteessa voi. Osakeyhtiö voi pitää hallinnassaan omia osakkeitaan. Onko yhtiöjärjestyksessä asiasta määräyksiä? Omia osakkeita koskevat säännökset ovat osakeyhtiölain 15 luvussa.

Asia tulee selvittää yhdessä kirjanpitäjän ja tilintarkastajanne kanssa. Suunnatun hankkimisen edellytyksenä on, että siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, sekä määräenemmistö yhtiökokouksessa annetuista äänistä ja kokouksessa edustetuista osakkeista.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / KIINTEISTÖYHTIÖ ON LAINOJEN PANTTINA PANKILLE/jatkoa":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*