Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2014 10:58

Kysymys: Piha alueen valvonta taloyhtiössä

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Olen kiinnostunut kameran valvonta laitosta yhtiön pihan alueelle. Meillä on erittäin iso tontti ja tontilla on kaksi pienkerrostaloa. Tontti on erittäin avoin ja siksi myös varkauksia tapahtuu. Koska sisälle ajossa on talo seinä missä ei ole ikkunoita ja vastapäätä ovat autotallit. Nii siinä sitten pyöri kylän outo porukka. Tänään viimeksi vietiin erittäin arvokkaat moottoripyörä kypärät.Kysymys on sellainen. Mitä vaaditaan että laitta pihalle valvontakamerat? Kuvattuna tulisi vaan piha alueen sisälle tulo ja muu sisäpiha alue. Saako sellaista laittaa? Mistä aloitetaan ja tarvitaanko erikoisia lupia. Kiitos kun saan vastaukseen tästä aiheesta.

Kommentoi:*
Vastaus

Voitte asentaa kiinteistönne alueella kameravalvonnan, mutta suosittelen, että ilmoitatte siitä kyltillä: "alueella kameravalvonta".

 

Huomioitava on se seikka, että kenenkään asukkaan omaa piha-aluetta tai mahdollista parveketta ei saa kuvata ilman henkilöiden suostumusta. Ne ovat kotirauhan suojaamia alueita. Parkkipaikkaa ja yhteisiä alueita saa kuvata.  Huomioithan myös, että taloyhtiössä päätökset on tehtävä asunto-osakeyhtiölakia noudattaen.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä, ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa."

Markus Talvio, OTM, Toimitusjohtaja

JuriNet, TampereTämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Piha alueen valvonta taloyhtiössä":

Itse asun 6:n huoneiston rivitalossa ja laitoin kameran oman oveni yläpuolelle kuvaamaan omaa oven edustaa ja talonsuuntaisesti vieressä olevaa autokatosta, missä autoni on. Nyt hallituksen puheenjohtaja on vaatinut kameraa poistettavaksi, koska "asukkaan on laitonta kuvata talonyhtiön yhteistä pihaa, ellei tähän kaikki suostu"  Muut naapurit ovat vain olleet tyytyväisiä kamerasta. Olen pyytänyt ylimääräistä yhtiökokousta antamaan luvan kameralleni, mutta tämä yksi asukas kun on hallituksen pj. niin hän yritti saada senkin jäämään järjestymästä. Yksi asianajaja täällä Oulussa oli sitä mieltä, että yhtiön yhteistä pihaa saa kuvata, koska se ei kuulu kotirauhanpiiriin ja toinen sanoi, ettei yksittäinen osakas saa kuvata ja valvoa talonyhtiön pihaa ja siellä mahdollisesti olevia ihmisiä, vaikka laki sanoo "yksittäisen luonnollisen henkilön omiin hlö.kohtaisiin tarkoituksiinsa suorittama kameravalvonta jää henkilötietosäännösten ulkopuolelle"  Kuka siis onkaan oikeassa...?


[J708621229]
24.4.2017 19:3Kommentoi:*