Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 18.9.2023 12:30

Kysymys: Vesimaksut

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Omistan vuokrakäytössä olevan asunnon pienessä yhtiössä. Vuokralaisen A:n vedenkulutusta on laskutettu mittarilukemien 1-91.9 m3 mukaan 31.12.2021 saakka. Tämän jälkeen A sopi isännöitsijän kanssa vesiennakkomaksuista. Asunnossa vaihtui 1.12.2022 vuokralainen (B), mistä ilmoitin isännöitsijälle marraskuussa.

 

Nyt on ilmennyt, että isännöitsijä on laskuttanut B:tä 1.12.2022 alkaen vesimittarin alkulukeman 91.9 m3 mukaan. Vuokralainen A oli kuitenkin jo maksanut vesiennakoita 11 kuukauden ajan mittarilukemasta 91.9 m3 alkaen.Isännöitsijä istuu taloyhtiön hallituksessa, eikä tunnusta virhettä. Hallitus ei puutu asiaan. Kaksoislaskutuksesta on tositteet. Miten minun tulisi toimia asiassa?

 

Kommentoi:*
Vastaus

En ota kantaa siihen, onko vesimaksuja peritty liikaa vai ei, tai onko vahinko oikeudellisesti sinun vai vuokralaisesi.
Vastaan vain kysymykseesi.

Vaadi kirjallisesti hallitukselta liikaa perittyjen vesimaksujen palauttamista. Voit osoittaa vaatimuksesi taloyhtiön hallitukselle ja toimittaa sen taloyhtiön isännöitsijälle todisteellisesti vaikka sähköpostilla.

Vaadi, että hallitus käsittelee asian seuraavassa hallituksen kokouksessa ja päätää liikaa perittyjen maksujen palauttamisesta.
Pyydä, että sinulle toimitetaan kokouksen jälkeen ote pöytäkirjasta, jossa asia on päätetty.

Mikäli taloyhtiö ei suostu palauttamaan väärin perustein perittyjä vesimaksuja, voit viime kädessä vaatia niitä tuomioistuimessa palautettavaksi.
Voit siis haastaa taloyhtiön oikeuteen. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Vesimaksut":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*