Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2014 20:56

Kysymys: Lämmityskattilan hormi / kesällä vesisateet ja talvella paukkupakkaset

Tulisijat ja hormistot

Hei. Onko hyvää ideaa öljylämmityskattilan hormin kosteuden estoon. Piipun päällä on hattu suojaamassa muita hormeja, muttä lämmityskattilan hormin rosteriputki menee hatun läpi. Kovalla vesisateella hormi valuttaa nokista nestettä ulos nokiluukun kautta lattialle, koska sinnehän pääsee satamaan ilman estettä. Myös talvella oikein kireillä pakkasilla putki ilmeisesti itkee kondenssivettä samalla lopputuloksella. Kattilan pakokaasut ovat nykyään tikistetty niin kylmiksi, ettei hormiputki ilmeisesti lämpene ja kuivu ollenkaan?
kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Miksi kattilahormin päällä ei ole sadesuojaa, mielestäni se on ensimmäinen tehtävä. Savukaasut ovat nykyaikaisissa kattiloissa melko viileitä ja hormit turhan tilavia. Mikäli tapauksessasi rosteriputken halkaisija on suositusten mukainen, ei sadehatun asentamisen jälkeen paljon muuta ole tehtävissä, kuin kattilan hyötysuhetta pudottamalla, mikä taas ei ole järkevää.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Lämmityskattilan hormi / kesällä vesisateet ja talvella paukkupakkaset":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*