Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2023 12:29

Kysymys: Mökin siivous takan purkutyön jälkeen

Tulisijat ja hormistot

Kysyisin seuraavaa:Ostimme  hirsimökin uudeltamaalta .Soivittiin myyjän kanssa että hän kustantaa vanhan takan purkutyön.Kiinteistönvälittäjä suositteli oman veljensä yritystä tekemään tämän purkutyöni.Purku työtä jouduttiin odottamaan aina viimeiselle viikolle ,kauppakirjaan oli kirjattu että tulee suorittaa kuukauden sisällä kauppakirjan allekirjoittamisesta.Purkutyö suoritettiin ,suojauksesta oli sovittu myyjän ja ostajan kanssa.Mökissä oli huonekaluja yläkerrassa joka kertoo että mökki on asuttu.Tästä huolimatta kyseinen yrittäjä ei ole suojannut millään tavalla purkupölyn leviämisen  sisällä.Lattia on ollut räsymatoilla suojattu. Kyllä luulisin että hyvän rakennustavan mukaan estetään pölyn leviämistä jos on kyse takan purkutyöstä.

Myyjän kanssa oli sovittu raakasiivouksetsa.Kyllä ammattilaiseen pitäisi tietää ja häneen pitäisi pystyä luottamaan .

Kysyisin kuka vastaa siivous kuluista?

Jos ostaja siivoa mökin ,onko myyjällä oikeus vähentää siivous tunnit purku tarjouksesta ?
Karjaa, Fin
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Hei!
Siis onko takan purkamisesta tehty kirjallinen sopimus? Tärkeää on sananmuodot, mitä on sovittu onko maininta suojauksesta kauppakirjassa ja mitä siinä on sovittu siivouksesta. Onko kiinteistö luovutettu käyttöönne kauppakirjan allekirjoituksin? Suojauksesta on sovittu myyjän ja ostajan kanssa ? Mitä on sovittu eli mikä on ostajan rooli suojauksessa?  Olette sopineet raakasiivouksesta ja siihen kuuluu vain isot asiat ja pöly ei kuuluu raakasiivouksen piiriin. Jos ostaja siivoaa mökin ei myyjällä ole oikeutta vähentää mitään mistään. Siivouskulujen kustannusten kohdistuminen eri osapuolille määräytyy tehdystä sopimuksesta. Periaattssa olen kuitenkin sitä mieltä, ettå jos purkamisesta on sovittu kauppakirjalla myyjän tehtäväksi vastaa hän myös jätteistä oli ne sitten suuria tai pieniä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Mökin siivous takan purkutyön jälkeen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*