Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Työkalut, vuokrakoneet aihealue Seuraava
pvm: 17.1.2013 18:59

Kysymys: vanhan raskaan puuhellan poisto

Työkalut, vuokrakoneet

Perheessämme vallitsee nykyisin aamiaispöydässä tuijottava tunnelma johtuen eriävästä mielipiteestämme koskien vanhan puuhellan poistoa. Hellamme on kaunis valkoinen jaloilla seisova vesisöiliöllä varustettu ja kaiken lisäksi kunnossa oleva (vuosimallia -50)
Minä haluaisin että se siirrettäisiin kesämökille tuosta vaan nostamalla ulos kokonaisena ja ehyenä mutta isäntä on eri mieltä ! Painaa kuulemma pirusti eikä rakenteet kestä ?
Onko tosi vai vedätystä ? Eikö ole mitään koneita / laitteita joilla se voitaisiin siirtää ?
(ikkunasta tai ovesta )

Kiitokset vastauksestanne jo etukäteen
Naisen logiikalla - jos rakenteet on heikot niin tuetaan mutta millä liikutellaan ?
Odotan innolla että saan seuraavaksi aamukahvipöydässä hymyillä niinkuin mitäs minä
sanoin ! VAI ?

nimimerkki: vaikea vaimo

Kommentoi:*
Vastaus
Kaikki on mahdollista, kunhan toteutus suunnitellaan kunnolla. Ensimmäiseksi pitää mitata hellan syvyys ja ovien leveys. Jos hellan saa ulos purkamatta ovia, työ on melko helppo. Lattialle tuodaan vanerilevyä niin, että hellaa voidaan nostaa pumppukärryillä varovasti vähän ylöspäin ja vetää hella irti hormiliitoksesta. Hellan edessä on todennäköisesti kaide, jonka saa ruuveilla irti. Kun hella on irti paikastaan, sen voi siirtää pumppukärryillä varovasti ulko-ovelle. Siitä hellan saa kuorma-autonosturilla auton kyytiin. Tämä vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta työssä voi hiki lentää. Joka tapauksessa hellan saa siirrettyä pois. Ennen lopullisen päätöksen tekemistä kannattaa hellan poistamista vielä kerran harkita. Se on kuitenkin yksi käyttökelpoinen huonekalu, jota saattaa myöhemmin kaivata.
Arvostele vastaus kysymykseen "Työkalut, vuokrakoneet / vanhan raskaan puuhellan poisto":


Kommentoi:*