Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Valaistus aihealue Seuraava
pvm: 25.10.2020 11:9

Kysymys: LED-valon himmennyksessä ongelmia

Valaistus

Rakensimme 2007 ja meille asennettiin Schneiderin IHC-järjestelmä, johon kuului myös valohimmentimiä. Ruokapöydän valaisemena on toiminut himmennettävä kattovalaisin, jossa E27 kanta. Hehkulamppujen aikaan himmennin toimi hienosti, mutta LED-lamppujen kanssa on ollut ongelmia. Osa niistäkin on toiminut, mutta osa vilkkuu ja osa jää palamaan himmeästi vaikka himmennin on 0-asennossa. Ilmeisesti LED-lampun kuorma ei riitä himmentimelle. Millainen LED-lamppu pitäisi valita valaisimeen? Lampun valoteho saisi olla mielellään 1000-1500 lumenia.
Laitata sähköurakoitsijan toimesta "häiriön"poistaja. 

https://www.sahkonumerot.fi/2619374Ei jää enää 0-asennossa poltin "hehkumaan".Unohda energiansäästölamput. Ekologisrmpaa käyttää banhoja hehkulamppuja.

   [Sitähän ei koskaan tiedä]
31.10.2020 9:2Kommentoi:*
Vastaus

Kokeilisin energiansäästölamppuja, ne syttyy vähän hitaammin, mutta toimivat himmentien kanssa yleensä,eikuitenkaan aina.  Tämä on lampun ominaisuuksista kiinni. Kokenut myyjä osaa kertoa mikä käy, mikä ei.
Arvostele vastaus kysymykseen "Valaistus / LED-valon himmennyksessä ongelmia":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*