Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 5.9.2023 23:11

Kysymys: Kattovesien johtaminen syöksytorvien kautta

Vesi ja viemäröinti

Omakotitalo rakennettu 80 luvulla.

Vesikaton sadevedet johdettu pysty rännejä myöten petonisiin kivillä täytettyn viemäri putkeen josta edelleen salaoja putkia myöten maastoon.

Kysymys: Onko jotain huomioitavaa jos petoni putket (halkaisi n. 30 cm ja syvyys n. 70cm), jätetään tyhjiksi ja varustetaan ritilöillä joiden päällä suodatin kangas?  

Näin menetellen kaivojen puhtaana pitäminen helpottuu huomattavasti ja salaoja viemärien toiminta varmistuu.

 

Kommentoi:*
Vastaus

Vesikaton sadevesiä ei missään tapauksessa saa johtaa salaojavesikaivoihin ja sieltä salaojia pitkin maastoon. Vesikaton sadevedet on johdettava erillisiin  rännikaivoihin ja sieltä joko maastoon tai kunnalliseen sadevesiviemäröintiin. Nyt sadeveden salaojille sekä talon perustusrakenteille aiheuttama huomattava ylimääräinen vesirasitus voi aiheuttaa myös perustuksien yläpuolisille rakenteilla kosteusvaurioita. Kertaan: Sadevesiviemäröinti omassa viemäriputkessaan maastoon ja salaojavesien viemäröinti omassa putkessaan maastoon tai imeytyskaivoon.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kattovesien johtaminen syöksytorvien kautta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*