Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 29.4.2019 9:49

Kysymys: Kylppäri/vessa haisee

Vesi ja viemäröinti

Hei! Ongelmana on rivariasunnon yläkerrassa sijaitsevan wc/kylpyhuoneen haju. Haju on häiritsevä ja pistävä, viemärin hajua? Olemme asuneet asunnossa 2,5 vuotta ja hajua ei sinä aikana ole ollut, kuin vasta nyt vajaan parin kk:n ajan. 

Vessanpönttö ei ollut kiinni kunnolla lattiassa ja se korjattiin. Tämän jälkeen haju alkoi. Sen jälkeen tilaa on pesty ja kuurattu vimmatusti, pöntön liitosta tiivistetty ja pönttö on kiinnitetty lattiaan uudelleen huoltoyhtiön toimesta. Edelleen haisee ja haju voimistuu kovasti kun tila kastuu. Pöntön ympäristö kastuu aina suihkussa käydessä. Kuivana haju paljon siedettävämpi. 

Liittyyköhän haju vessanpönttöön vai onko hajuhaitan ilmestymisen ajankohta sattumaa ja haju tulee jostain muualta. Olen koittanut haistella joka paikan enkä keksi mistä voisi tulla.  

Kommentoi:*
Vastaus

Wc-istuimen vaihdon yhteydessä on tapahtut jonkun ilmavuodon suunnan muuttumien ja wc:n alipaine vetää uutta väylää pitkin pilaantunutta ilmaa wc-tilaan. Kosteukartoittaja saattaisi löytää syyn ko. hajun syntymiseen.  Taloyhtiön osuutta asian kunnostamisessa ei kannata vähätellä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kylppäri/vessa haisee":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Saitteko korjattua? Meillä sama ongelma. Tarviiko piikata lattia et saa korjattua? [J566454147]
20.11.2023 17:48Kommentoi:*