Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 8.2.2024 12:46

Kysymys: Lattiakaivon puuttuva kiristysrengas?

Vesi ja viemäröinti

Kuntotarkastuksen yhteydessä wc:n viemärikaivon osalta tuli kehotus lisätä puuttuva kiristysrengas. Voiko sellaisen saada lisättyä vielä jälkikäteen? Voiko tiivistyksen hoitaa tarvittaessa jotenkin muuten hyväksyttävästi? Allekirjoittaneelle tämä asia on hepreaa. 


Kommentoi:*
Vastaus

Kiristysrenkaalla "painetaan" asennusvaiheessa vesieristyskangas kaivon sisäpintaan kiinni. Varsinaisesti sillä ei itsessään saavutetta vesitiivistä liitosta, mutta parannetaan vesieristeen päälle mahdollisesti kertyvän veden pääsyä kaivoon. Kangas saattaa olla aika tavalla kovettunut nyt noilta kaivon sisäpuolisilta reunoiltaan, jolloin sen painaminen kiristysrenkaalla asennusuraansa nyt voi olla vaikeaa. Luultavasti myös teräskansi pitäisi irrottaa ja liimata uudelleen. Itse en tekisi asialle mitään.
p.s. Suurentelin vielä kuvaa,ja näyttäisi, että kangas on myös leikattu niin lyhyeksi, että se todennnäköisesti ei ainakaan joka kohdasta jää renkaan alle, eli en edelleenkään tekisi mitään...
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Lattiakaivon puuttuva kiristysrengas?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Isot kiitokset perusteellisesta vastauksesta! [J770604205]
10.2.2024 9:32


Minusta tuossa näyttäisi jo olevan kiristysrengas. [J12414641520]
19.2.2024 22:58Kommentoi:*